Het is hier autistisch

Voor het nieuwe BNN-programma Het Is Hier Autistisch verdiept Filemon Wesselink zich in de wereld van autisme. Een aangeboren ontwikkelingsstoornis die lastig is te diagnosticeren en waar nog niet veel over bekend is. Hij volgt verschillende mensen en komt erachter dat geen autist hetzelfde is. Zelf duikt hij ook in een intensief diagnosetraject om te onderzoeken of hij een autismespectrumstoornis heeft. Het Is Hier Autistisch is vanaf 19 januari iedere donderdag om 21.05 uur te zien bij BNN op NPO3.

Filemon vermoedt al een tijd dat hij een autismespectrumstoornis heeft en start daarom een confronterend en intensief onderzoek bij medici, maar ook middels gesprekken met zijn naasten.

‘Er wordt mij vaak verweten dat ik autistische trekken heb. Doe niet zo autistisch, krijg ik vaak naar mijn hoofd geslingerd. Maar wat is autisme nu precies? Er is nog zoveel onduidelijk rondom deze stoornis. Ik ben benieuwd of ik het zelf heb en wat het betekent om het etiket autisme te krijgen’, aldus Filemon.

//pers.bnnvara.nl/filemon-wesselink-maakt-programma-over-autisme-het-is-hier-autistisch/