Film Hors Normes 21 januari in Woerden

Hors Normes (The Specials), de nieuwe film van de makers van Intouchables, het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakach, is een aangrijpende en inspirerende film over de opvang van kinderen met autisme.

Op verzoek van AIC Woerden draait deze film in Annex Cinema en wel op dinsdag 21 januari om 19.45 uur. De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart.

Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Vincent Cassel) een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek (Reda Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

De film draait vanaf 12 december in filmhuis en bioscoop en op 21 januari 2020 dus in Woerden. In de hal is de leestafel voor ons gereserveerd. Kaartjes kopen kun je zelf doen via Annex Cinema en bellen mag ook naar 0348 436510.

Deze tekst is geschreven door Winny van Rij en overgenomen van de site van AIC Woerden