In het Algemeen Dagblad van 12 december 2015 stond onderstaand artikel:

Alle baby’s en peuters onderzocht op autisme

Consultatiebureaus gaan vanaf volgend jaar beter letten op tekenen van autisme bij baby’s en peuters. Autisme is op zeer jonge leeftijd goed te behandelen en vroege detectie is daarvoor cruciaal, zegt de Leidse hoogleraar orthopedagogiek Ina van Berckelaer in de Volkskrant.

De consultatiebureaus zullen acht ‘alarmsignalen’ voor autisme in het achterhoofd houden. Zo moet een baby vanaf acht weken gaan lachen naar de ouders en vanaf twee jaar zinnetjes maken van twee woorden. Verder wordt onder meer gelet op contact maken en interesse in anderen. Bij te veel afwijkingen volgt nader onderzoek.Consultatiebureaus gaan vanaf volgend jaar beter letten op tekenen van autisme bij baby’s en peuters. Autisme is op zeer jonge leeftijd goed te behandelen en vroege detectie is daarvoor cruciaal, zegt de Leidse hoogleraar orthopedagogiek Ina van Berckelaer in de Volkskrant

De consultatiebureaus zullen acht ‘alarmsignalen’ voor autisme in het achterhoofd houden. Zo moet een baby vanaf acht weken gaan lachen naar de ouders en vanaf twee jaar zinnetjes maken van twee woorden. Verder wordt onder meer gelet op contact maken en interesse in anderen. Bij te veel afwijkingen volgt nader onderzoek.Consultatiebureaus gaan vanaf volgend jaar beter letten op tekenen van autisme bij baby’s en peuters. Autisme is op zeer jonge leeftijd goed te behandelen en vroege detectie is daarvoor cruciaal, zegt de Leidse hoogleraar orthopedagogiek Ina van Berckelaer in de Volkskrant.

De consultatiebureaus zullen acht ‘alarmsignalen’ voor autisme in het achterhoofd houden. Zo moet een baby vanaf acht weken gaan lachen naar de ouders en vanaf twee jaar zinnetjes maken van twee woorden. Verder wordt onder meer gelet op contact maken en interesse in anderen. Bij te veel afwijkingen volgt nader onderzoek…………….
Lees het artikel verder door onderstaande link aan te klikken:
//www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/4206650/2015/12/12/Alle-baby-s-en-peuters-onderzocht-op-autisme.dhtml