Op de site van het AIC in Woerden kwamen wij onderstaand artikel tegen. Indien u interesse heeft in deze training kunt u zich aanmelden bij het AIC in Woerden.

Vorig jaar volgden acht mensen met autisme de communicatietraining van AIC Woerden. Deze training door Inge en Hans Blom werd bijzonder goed ontvangen door de deelnemers. Daarom komt er dit jaar opnieuw een training omdat we ook andere mensen met autisme een kans willen geven. De training beslaat vier woensdagavonden in het voorjaar en vier woensdagavonden in het najaar.

Tijdens leerden cursisten beter hun grenzen aan te geven. “Zonder meteen te hoeven zeggen dat ik  ASS-er ben,” aldus een van de cursisten. Andere opmerkingen waren: het was veilig; er was maar een kleine afstand tussen trainers en trainees; de begeleiding was betrokken en professioneel; de wisselwerking tussen hen was prettig; je leerde hoe je kunt laten merken aan iemand dat je luistert, we kregen veel praktische tips; je kunt ook veel van elkaar leren; ik ben meer gaan praten op een kalmere manier; het belang van eigen initiatief; leren reflecteren; de tijd was eigenlijk te kort.

Deze tweede training is opnieuw bedoeld voor wie een (vermoeden van) Autisme Spectrum Stoornis (ASS) heeft en moeite contact met de ander aan te gaan en contact met de ander te onderhouden. Als je je hierin herkent, geef je dan op voor deze communicatietraining. Tijdens de vorige training waren er zowel mannen als vrouwen in de leeftijd tussen 20 en 55, en dat werkt goed, iedereen leert van elkaar.

  • Wat: Communicatietraining
  • Wanneer: woensdagavond 20 en 27 maart, 3 en 10 april (4 avonden in het najaar nog te bepalen)
  • Hoe laat: van 19.00 – 21.15 uur met twee uur training en een kwartier pauze tussendoor
  • Waar: Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12 te Woerden
  • Voor wie: mensen met ASS, minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers
  • Door wie: twee gediplomeerde trainers bekend met ASS, lid van de NVA
  • Kosten: € 15,00 per vier avonden per persoon
  • Inclusief de ‘Praatjeswaaier’
  • Na afloop van de training krijgt iedere deelnemer een certificaat.

Als jij moeite hebt met contact maken en onderhouden, daarin wat ontspanner wilt worden, geef je dan zo snel mogelijk op voor deze training via met je naam, leeftijd en telefoonnummer erbij! VOL=VOL